Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 02.04.2018. 15:00

Napokon povoljni uslovi za radove na otvorenom

Nakon obilnih padavina, jakog vjetra i niskih temperatura, dočekali smo i lijepo vrijeme.

Foto: Pixabay/summa
  • 116
  • 13
  • 0

Prema prognozama, u većem dijelu predstojeće sedmice očekuje nas sunčano sa malom do umjerenom naoblakom i stabilnije vrijeme. Sredinom sedmice postojaće izgledi za slabe padavine u centralnim dijelovima zemlje. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C, dok će najviša dnevna biti između 15 i 21°C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. Očekuju se povoljni uslovi za radove na otvorenom.

U utorak sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 16 do 22 °C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme u srijedu. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu do 11, a dnevne od 16 do 22, u Posavini lokalno i do 24 °C.

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini padavine prestaju tokom poslijepodneva. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevne od 14 do 20 °C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme u petak. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša u većem dijelu Bosne. U večernjim satima slaba kiša na sjeveroistoku Bosne. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevne od 9 do 15, na jugu do 18 °C.


Tagovi

Agro prognoza Povoljni uslovi Rad na otvorenom Sunčano Oblačno


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.