Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 03.08.2020. 10:30

Nakon toplotnog vala stiže osvježenje - pljuskovi, grmljavina, moguć i grad

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena za početak sedmice

Foto: JumpStory
  • 105
  • 352
  • 0

Prognostičari za danas u Bosni i Hercegovini predviđaju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Povećanje oblačnosti sa zapada očekuje se u noći na utorak, dok će vjetar biti umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36, na jugu zemlje do 38 stupnjeva.

Kako objavljuju stručnjaci Fedralnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, , na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stupnjeva.

U srijedu nas u Bosni i Hercegovini čeka pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine u Bosni. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje od 24 do 27 stupnjeva.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti nastavak oblačnog vremena sa slabijim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24, na jugu zemlje do 29 stupnjeva.

Kako objavljuju, prognozirani agrometeorološki uslovi omogućavati će normalno proticanje fenoloških faza razvoja jarih ratarskih usjeva kukuruza, soje i šečerne repe, koje su zahvaljujući prispjelim padavinama tokom jula mjeseca u izuzetno dobrom stanju. Zbog vlažnog i toplog vremena koje je pogodovalo pojavi biljnih bolesti i štetnika, potrebno je provoditi mjere zaštite.


Tagovi

Vremenska prognoza Sunčano Kiša Oblačno Agro prognoza Padavine


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.