Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 16.10.2020. 16:30

Nakon oblačnog vikenda, sunčano vrijeme stiže u ponedjeljak

Poslije magle, slabe kiše i lokalnih pljuskova, razvedravanje nas očekuje od ponedjeljka kada se prognozira da će dnevni maksimum dostići i 20 stupanj.

Foto: Julijana El Omari
  • 90
  • 76
  • 0

Tokom današnjeg dana u Bosni i Hercegovini je preovladavalo uglavnom oblačno vrijeme. Prema prognostičarima, u cijeloj zemlji zabilježene su padavine. Izmjerene vrijednosti dnevnih temperatura kretale su se u intervalu od 2°C na Bjelašnici pa do 21 stupanj u Stocu. 

Kako najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod, i tokom prvog dana vikenda zadržati će se iste vremenske prilike. U čitavoj BiH izvjesni su i kratkotrajni pljuskovi ili slaba kiša. Duvati će i umjeren vjetar, koji će u Bosni biti iz pravca zapada dok u Hercegovini dolazi iz smjera juga. Jutro svježe, sa temperaturama od 4 do 9°C, na jugu zemlje malo toplije, do 11 stupnjeva. Dnevni maksimum dosegnuti će 15°C, na jugu BiH do 18 stupnjeva. 

Drugog dana vikenda takođe će preovladavati oblačnost. U toku prije podneva u nedjelju, po kotlinama će biti magle u Bosni dok se u Hercegovini očekuje umjerena naoblaka. Strujanje zraka slabo, iz pravca sjevera i sjeveroistoka. Ujutru se prognozira da bude samo dva stupnja dok će nešto toplije biti na jugu, do 10 C°. Za dnevni maksimum najavljuju se temperature u intervalu od 10 do 15°C, do 19 na jugu države. 

Za početak iduće sedmice biće uglavnom sunčanih intervala u Hercegovini dok će u Bosni, tokom prije podneva u ponedjeljak, biti dosta magle i niske naoblake. Razvedravanje u drugom dijelu danu. Duvati će slab vjetar, iz pravca istoka i sjeveroistoka. Kada je riječ o temperaturama, neće se bitnije razlikovati od onih za vikend. Prognozira se da dnevni maksimum dosegne 20 stupanj. 


Tagovi

Oblačno vrijeme Umjeren vjetar Pojava magle Niska naoblaka Sunčani intervali Razvedravanje Dnevni maksimum


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]