Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 09.06.2022. 11:45

Najavljeno nevrijeme - moguća pojava grada i olujnog vjetra

Mogućnost pojave bujičnih poplava postoji naročito u slivu Vrbasa (podsliv rijeke Vrbanje) te u slivu rijeka Usore, Une, Sane i Japre

Foto: Depositphotos/bjorn999
  • 209
  • 17
  • 0

Prema prognozama meteorologa u narednim danima očekuje se nestabilno vrijeme uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom, a moguća je i pojava grada i jakog do olunog vjetra. Najviše padavina se očekuje u periodu od danas, 9. juna, popodne pa do sutra ujutru na sjeverozapadu, zatim sutra popodne u Semberiji i na istoku. 

Zbog obilnijih padavina u kratkom vremenskom periodu moguć je porast bujičnih vodotoka kao i problemi sa oborinskim vodama u gradskim zonama. Prema posljednjim rezultatima raspoloživih prognoznih modela veći porast vodostaja može se očekivati u slivu rijeka Une i Sane gdje bi vodostaji u naredna dva dana mogli dostići kote pripremnog stanja sa mogućnošću daljeg rasta na pojednim mjernim stanicama.

Mogućnost pojave bujičnih poplava postoji naročito u slivu Vrbasa (podsliv rijeke Vrbanje) te u slivu rijeka Usore, Une, Sane i Japre.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza vremena Grad Kiša Grmljavina Poplave


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Predstavnici poljoprivrednih udruženja iz FBiH održali sastanak u Travniku. Dogovori su nekoliko zaključaka koji će biti upućeni Vladi FBiH. Među njima je isplata interventne pomoći i viša otkupna cijena mlijeka...