Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 09.10.2017. 15:00

Mogući slabiji mrazevi, ali i sve više sunca

Sa odmicanjem sedmice pred nama će biti postepeno toplije vrijeme, uz duže sunčane intervale.

Foto: Pixabay/
  • 197
  • 22
  • 0

Nakon oblačnih dana i padavina koje su nas zatočile u kući, slijedi stabilnije vrijeme. Ipak, pripazite na mogućnost mrazeva.

U većem dijelu naredne sedmice očekuje nas stabilnije vrijeme, uz temperature primjerene ovom periodu godine, sa rijetkim, povremenim padavinama slabijeg intenziteta. Prvih par dana postoji mala mogućnost za kratkotrajne, slabije mrazeve pri tlu, pretežno u jutarnjim satima, a sa odmicanjem sedmice pred nama će biti postepeno toplije, uz duže sunčane intervale, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Minimalne temperature vazduha kretat će se pretežno između 1 i 6, na jugu od 6 do 10, a najviše dnevne većinom između 12 i 17, na jugu do 20 °C. Od sredine sedmice biće malo toplije.

U narednom periodu će biti povoljni uslovi za radove na otvorenom i provođenje aktivnosti vezano za jesenju sjetvu, što bi poljoprivrednici trebali iskoristiti.

U utorak se pretežno oblačno očekuje u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Na krajnjem sjeveru zemlje u jutarnjim satima rijetko može pasti malo kiše. U centralnim i istočnim područjima sunčanije prije podne, po kotlinama sa maglom. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab, većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15°C i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

U Bosni i Hercegovini će u srijedu biti pretežno sunčano vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne ujutro će po kotlinama biti magle. Vjetar slab, većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17°C i 22°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17°C i 22°C.

Foto: Pixabay/12019


Tagovi

Agro prognoza Radovi u polju Prognoza Mraz Jesenja sjetva


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.