Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 23.07.2018. 16:00

Mogući pljuskovi, moguće grmljavine, ali i ljetne temperature

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme s mogućim lokalnim pljuskovima - ukratko je vremenska prognoza za ovu sedmicu.

Foto: Pixabay/TanteLoe
  • 284
  • 18
  • 0

Ništa novo ne očekuje nas u narednim danima, što se tiče vremenske prognoze. Stabilizacija pa pogoršanje, oblačno s lokalnim pljuskovima i grmljavinom - vrijeme je koje nas prati cijeloga ljeta. Dokle će, ne zna se. 

Početkom ove sedmice očekuje se promjenjivo vrijeme sa padavinama u većem dijelu zemlje, lokalno moguće i obilnijih. Od utorka će uslijediti postepena stabilizacija vremenskih prilika, tokom prijepodneva u Krajini i na jugozapadu, do kraja dana i u ostalim područjima. Nakon prolaska pogoršanja, od srijede do kraja sedmice prevladavat će sunčanije vrijeme, još uvijek uz izraženu mogućnost poslijepodnevnih pljuskova u Bosni, mjestimično praćenih grmljavinom, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod. 

Mada će biti malo svježije, temperature će dostizati uobičajene ljetne vrijednosti, jutarnje će se kretati od 12 do 17, na jugu do 20 °C, maksimalne dnevne do 25, u Hercegovini do 30 °C. Prevladavat će povoljni uvjeti za rad na otvorenom.

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i ponegdje sjeverozapadnim područjima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 °C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme u srijedu. Pljuskovi i grmljavina očekuju se u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne, kao i ponegdje na jugu i jugoistoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 28 do 33 °C.

U četvrtak umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 24 do 30, na jugu od 29 do 34 °C.

Pretežno sunčano vrijme u petak. Umjeren porast naoblake tokom poslijepodneva rijetko gdje u Bosni može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 26 do 31, na jugu od 30 do 34 °C.

 


Tagovi

Prognoza Agro prognoza Pljuskovi Grmljavina Oblačno Sunčano


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.