Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 10.06.2019. 16:00

Mogući pljuskovi, ali ipak potrebna plitka obrada tla

Suho i sunčano vrijeme koje se očekuje u predstojećem periodu svakako treba iskoristiti za obavljanje aktuelnih radova u poljima.

Foto: Bigstockphoto/yuris010
  • 239
  • 33
  • 0

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, u narednim danima očekuje nas stabilno, pretežno sunčano, i vrlo toplo vrijeme. U planinskim područjima postojat će mala vjerovatnoća za poneki lokalni pljusak u poslijepodnevnim satima. 

Sa porastom temperature će rasti i akumulirane temperaturne sume što će se odraziti na rast i razvoj biljaka. Jutarnja temperatura zraka će se kretati između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C, a najviša dnevna temperatura zraka će narasti do 30°C, na jugu zemlje do 34°C, navodi Federalni hidrometeorološki zavod.  

Suho i sunčano vrijeme koje se očekuje u predstojećem periodu svakako treba iskoristiti za obavljanje aktuelnih radova u poljima. Provođenjem agrotehničkih mjera (plitka obrada tla) je potrebno spriječiti gubitak vode iz tla nastao isparavanjem. 

Koliko i kako zalijevati povrće i biljke tokom proljeća i ljeta?

U utorak će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su pljuskovi i grmljavina u zapadnim, sjevernim i centralnim dijelovima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stupnjeva.

U čitavoj zemlji u srijedu pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 36 stupnjeva.

U četvrtak u BiH pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 37 stupnjeva.


Tagovi

Agro prognoza Pljuskovi Grmljavina 37 stupnjeva Sunčano


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.