Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 10.04.2017. 18:00

Moguća pojava mraza, zaštitite svoje kulture

Što nam ove sedmice donosi Agro prognoza?

Foto: Bigstockphoto/Leonid Tit
  • 1.418
  • 92
  • 0

Tokom ove sedmice u Bosni i Hercegovini se očekuje promjenljivo vrijeme, uz povremeno povećanu naoblaku i sa smjenama kišnih i sunčanih perioda. Kiša slabijeg intenziteta, izgledna je u utorak i srijedu, te početkom vikenda, kaže Agro prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Sredinom sedmice, nakon prestanka padavina i razvedravanja moguća je pojava mraza u dijelu Krajine, centralne i istočne Bosne, uz temperature do -3 °C.

Na sjeveru i u Hercegovini će također biti hladno, uz jutarnje temperature neuobičajeno niske za ovaj dio godine, koje ipak ne bi trebale biti negativne. U dane vikenda, prema aktuelnim sinoptičkim kartama, opasnost od pojave mraza. će biti manje izražena, mada se ne može u potpunosti isključiti.

Ovakve vremenske prilike mogle bi ugroziti iscvjetale kulture, stoga je preporučljivo biti oprezniji i naročito od sredine sedmice posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura.

Foto: Bigstockphoto/Leonid Tit


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.