Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 24.11.2017. 17:00

Miš maš za kraj novembra

U subotu popodne očekuju se padaline u većini zemlje, a razvedravanje početkom iduće sedmice.

Foto: Pixabay/Alicja_J
  • 239
  • 13
  • 0

Kiša, snijeg, susnježica, sunčano, magla, minus, temperatura preko 15°C... sve su to vremenske prilike koje možete očekivati idućih dana. Najviše padalina bit će u nedjelju, a početkom iduće sedmice očekujte razvedravanje.

Pretežno oblačno vrijeme bit će u subotu, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. Jutro i tokom prijepodneva na istoku i sjeveroistoku Bosne sunčanije. Krajem dana ili u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, u jugozapadnim i ponegdje centralnim područjima Bosne. Vjetar u većem dijelu zemlje slab južni i jugozapadni. U drugom dijelu dana u Krajini vjetar umjeren do jak jugozapadni. Jutarnje temperature od 1 do 7, u Hercegovini, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne od 7 do 11, a dnevne od 11 do 17 °C.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom. U područjima iznad 700 m očekuje se susnježica ili snijeg. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima snijeg ili susnježica su mogući i u nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevne od 4 do 9, na jugu od 11 do 16 °C. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima pad temperature zraka.

Pretežno oblačno jutro očekujte u ponedjeljak. U Hercegovini, Krajini, Posavini i na zapadu Bosne razvedravanje. U centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno, povremeno sa slabim snijegom. Padavine, uglavnom, u jutarnjim satima i prije podne. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 9, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 7 do 12 °C.

U utorak jutro prohladno sa mrazom i maglom po kotlinama. U ostatku dana pretežno sunčano. Jutarnje temperature od -5 do -1, na planinama do -10, na jugu od 0 do 4, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 7 do 12 °C.

Foto: Pixabay/Alicja_J


Tagovi

Agro prognoza Magla Mraz Susnježica Snijeg Novembar


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.