Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 12.11.2018. 16:30

Minusi na vidiku: Stiže zahlađenje i mogući mrazevi

Prevladavat će povoljni uslovi za radove na otvorenom, ali će nedostatak vlage usporiti nicanje i rast posijanih ozimina.

Foto: Flickr/Steenbergs
  • 430
  • 39
  • 0

U narednom prognoznom periodu prevladavat će sunčane i stabilne vremenske prilike, uglavnom bez padavina. Moguća su maglovita jutra po kotlinama i riječnim dolinama. 

Temperature će i dalje biti iznad prosjeka za ovaj dio godine. Maksimalne dnevne dostizat će od 16 do 22 °C u prvom dijelu sedmice, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. Od četvrtka 15.11. izgledno je zahlađenje, uz osjetniji pad jutarnjih temperatura i pojavu slabijih mrazeva u centralnoj i istočnoj Bosni, kao i na visoravnima. 

Maksimalne dnevne temperature će također opasti i dostizat će od 14 do 16 °C. Prevladavat će povoljni uslovi za radove na otvorenom, ali će nedostatak vlage usporiti nicanje i rast posijanih ozimina.

U utorak u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva u Bosni po kotlinama će biti magle. Krajem dana i tokom noći na srijedu očekuje se naoblačenje sa sjevera koje u Bosni rijetko može usloviti veoma malo kiše. Vjetar slab promijenjivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 21°C.

U Bosni u srijedu ujutro pretežno oblačno vrijeme. Do sredine dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini prije podne umjerena naoblaka, u drugom dijelu dana sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 12 do 15°C.

U Bosni u petak pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.


Tagovi

Agro prognoza Mraz Zahlađenje Magla Sunčano


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.