Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 21.05.2018. 14:30

Maksimum padavina u srijedu i četvrtak, moguća pojava grada

Prognozirane dnevne količine padavina, u dane najjačeg pogoršanja, kretat će se između 10 mm na istoku i sjeveru zemlje, do 20 mm u Hercegovini i na jugozapadu.

Foto: Maxpixel
  • 547
  • 35
  • 0

Nastavlja se nestabilno vrijeme u svim dijelovima BiH što nije loše za zemlju i sve biljne kulture, ali svakako će poremetiti radove na otvorenom. 

Naredne sedmice u Bosni i Hercegovini je izgledno promjenljivo vrijeme, sa učestalim smjenama sunčanih i kišnih perioda. Prvih par dana će biti malo stabilnije, potom se uz postepeno povećanje naoblake, maksimum padavina očekuje u srijedu i četvrtak. Sa približavanjem vikenda padavine će biti rjeđe i u manjim količinama, a na isteku sedmice ponovo je izgledno jače pogoršanje praćeno kišom i padom temperatura, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. Temperaturni režim djelimično će se promijeniti. 

Minimalne jutarnje temperature pretežno će biti između 7 i 12 °C, maksimalne dnevne od 20 do 24 °C. Krajem sedmice će osvježiti i jutarnje temperature biće između 5 i 9 °C, a maksimalne dnevne između 10 i 16 °C. Ovakve vremenske prilike poboljšat će vodni bilans zemljišta, pri tome će ometati provođenje aktuelnih poljskih radova.

U utorak očekujte nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije, a moguća je i pojava grada. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna od 21 do 27 stupnjeva.

Pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i u srijedu. Padavine loklano mogu biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna od 22 do 28 stupnjeva.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima postepeni prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 15 do 19, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stupnjeva.
 


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Grad Pljuskovi Kiša Vodni bilans zemljišta


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.