Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 30.04.2018. 16:30

Lokalni pljuskovi u prvomajsko poslijepodne

Natprosječno visoke temperature nastavljaju se i u maju. Osvježenje ipak dolazi u popodnevnim pljuskovima. Više oborina se očekuje u srijedu i četvrtak.

Foto: Pixabay/Elfriede
  • 780
  • 61
  • 0

Kraj aprila obilježit će također natprosječno visoke temperature koje će se nastaviti i u maju. Istina, popodnevni pljuskovi bit će pravo osvježenje za zemlju i usjeve. Ovakvo vrijeme bit će pogodno za sadnju presadnica, sijanje ratarskih i povrćarskih kultura. 

Radovi u bašči u maju

U utorak u Hercegovini sunčano vrijeme. U Bosni sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana u Bosni umjeren razvoj oblačnosti. U poslijepodnevnim satima u Bosni se očekuju prolazni lokalni pljuskovi koji su najizgledniji u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29 stupnjeva.

U Hercegovini u srijedu pretežno sunčano vrijeme. U Bosni pretežno sunčano prije podne. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti u Bosni će uvjetovati jače pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29 stupnjeva.

U četvrtak u Bosni i Hercegovin naoblačenje sa juga koje će uvjetovati kišu od sredine dana. Jače padavine od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 27 stupnjeva.
 


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Pljuskovi Grmljavina Kiša Sunčano


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.