Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 27.12.2018. 13:30

Kraj sedmice obilježit će rast temperatura, ali i oblačno vrijeme

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do kraja sedmice. U tom periodu preovladavaće povoljni uslovi u pogledu zaliha vlage u tlu. 

Foto: Pixabay/werner22brigitte
  • 104
  • 14
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do kraja sedmice. Danas će biti pretežno sunčano u Hercegovini, Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne. U drugoj polovini dana većinom razvedravanje. Pretežno oblačno će se zadržati na krajnjem sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. 

U petak, 28.12.2018., u Bosni i Hercegovini prije podne malo do umjereno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima po kotlinama je izgledna magla. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje naoblačenje sa sjevera koje u sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim područjima Bosne rijetko može usloviti slabu kišu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C.

U subotu, 29.12.2018., u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. Umjerena naoblaka u Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini većinom sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U nedjelju, 30.12.2018., u većem dijelu Bosne će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne umjerena naoblaka u Krajini, zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini. U poslijepodnevnim i večernjim satima većinom oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana slaba kiša u nizinama i slab snijeg iznad 900 metara nadmorske visine u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C.

U narednom periodu preovladavaće povoljni uslovi u pogledu zaliha vlage u tlu. 


Tagovi

Vremenska prognoza Federalni hidrometeorološki zavod Sunčano Snijeg Kiša


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.