Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 10.07.2020. 10:30

Kraj sedmice donosi prolazno pogoršanje, lokalno moguć i grad

Preovladavaće povoljni temperaturni uslovi za završne faze razvoja prispjelih kultura, a radovi na otvorenom provode se bez većih problema, dok će se žetva ranih sorti pšenice odvijati nesmetano.

Foto: Vedran Stapić
  • 67
  • 4
  • 0

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 35 stupnjeva, najavljuju prognostičari.

Kako je objavio Federalni hidrometeorološki zavod, u subotu nas očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u Bosni se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 31, na jugu i sjeveru do 35 stupnjeva.

Za nedjelju najavljuju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, ponegdje u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima sa kišom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Kiša je moguća u sjevernim područjima Hercegovine. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stupanj.

Početkom sedmice, u ponedjeljak, dolazi nam ponovno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 31 stupanj.

Kako je i najavljeno, na izmaku sedmice očekuje se kratkotrajno, prolazno pogoršanje, uz povećanu naoblaku, kišu i blagi pad temperatura. Preovladavaće povoljni temperaturni uslovi za završne faze razvoja prispjelih kultura. Radovi na otvorenom provode se bez većih problema, a žetva ranih sorti pšenice odvija se nesmetano.


Tagovi

Vremenska prognoza Sunčano Kiša Oblačno Agro prognoza Padavine


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.