Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 01.05.2020. 16:15

Kišovito vrijeme zadržati će se i početkom naredne sedmice

Pred nama je oblačan vikend sa umjerenim padavinama. Jutra su i dalje svježija dok je preko dana uglavnom proljećnih 20 stupnjeva.

Foto: Maja Celing Celić
  • 90
  • 17
  • 0

Tokom današnjeg prije podneva, u BiH, preovladavalo je pretežno oblačno vrijeme. U većini države zabilježene su padavine i pljuskovi. Izmjerene temperature kretale su se u intervalu od 2°C na Bjelašnici pa do 20°C u Neumu. 

I tokom dana bilo je oblačno, sa padavinama, a mjestimično i sa pljuskovima. U Bosni je moguća i grmljavina, pretežno u sjevernim krajevima.  Vjetar umjeren, iz zapadnog pravca duvanja. Prognozirani dnevni maksimum kretati će se od 16 do 22°C, prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Prvog dana vikenda zadržati će se trend oblačnog vremena sa pljuskovima. Predviđena količina kiše koje će pasti je u rasponu od 10 do 25 litara/metru kvadratnom. Strujanje zraka biti će nešto slabije i to u toku prije podneva, iz južnog pravca. Tokom dana, vjetar će promijeniti smjer na zapad i sjeverozapad. Jutro će biti svježije, sa prosječnom temperaturom oko 10 stupnjeva dok će dnevni maksimum dostići 19°C.

Drugog dana vikenda u našoj zemlji isto vrijeme. S tim da se prognozira da će pasti manje kiše po metru kvadratnom, odnosno, od 5 do 15 l/m2. Vjetar slab, iz zapadnog pravca. Najniža jutarnja temperatura kretati će se oko 5 stupnjeva, do 8°C najviše dok će maksimalna dnevna iznositi oko 17°C, na jugu zemlje do 20 stupnjeva. 

Početak iduće sedmice obilježiti će umjereno oblačne vremenske prilike u Bosni dok će u Hercegovini preovladavati uglavnom sunčano vrijeme. Strujanje zraka će u Bosni biti slabo, iz pravca sjevera dok se u Hercegovini prognozira umjerena bura koja će tokom dana oslabiti. Jutro svježe, sa temperaturama između 1 i 5°C dok će na jugu BiH biti nešto toplije, do 9 stupnjeva. Dnevni maksimum se u ponedjeljak predviđa da bude do 21 stupanj, na jugu države do  23°C.


Tagovi

Oblačno vrijeme Strujanje zraka Vjetar Umjerena bura Pljuskovi Grmljavina Jutarnje temperature Dnevni maksimum Kiša Padavine


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.