Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 03.03.2017. 19:30

Kišan vikend uz proljetne temperature

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Foto: Pixabay/SplitShire
  • 504
  • 55
  • 0

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu nas prije podne očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle. U drugoj polovini dana u većem dijelu Bosne umjereno povećanje oblačnosti. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19°C.

U nedjelju, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne oblačno sa kišom, jače padavine od poslijepodnevnih sati. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana kiša se očekuje i u Krajini, a u većem dijelu Bosne slabije padavine. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16°C.

Početak nove sedmice u Bosni i Hercegovini bit će oblačan sa kišom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13°C.

Stanje vlažnosti tla u većem dijelu zemlje će biti iznad normalnih vrijednosti, pri tome će uz promjenljivo i nestabilno vrijeme biti otežano izvođenje radova na otvorenom.

Foto: Pixabay/SplitShire


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.