Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 15.12.2017. 17:00

Kiša, susnježica i snijeg za vikend

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme. U nizinama većinom sa kišom, u Bosni u jutarnjim satima u subotu i tokom noći na nedjelju u nizinama moguća susnježica i snijeg.

Foto: Pixabay/ziatee
  • 270
  • 18
  • 0

Obilne padavine očekuju se i ovoga vikenda u cijeloj zemlji, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod. Temperatura će u subotu i nedjelju biti neuobičajeno visoka za ovo doba godine, a tek u ponedjeljak se očekuje pad temperature i prestanak padavina.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme. U nizinama većinom sa kišom, u Bosni u jutarnjim satima u subotu i tokom noći na nedjelju u nizinama moguća susnježica i snijeg. Na planinama će padati snijeg. Više padavina u subotu prije podne. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i istoku Bosne u ranim jutarnjim satima još će biti jakog juga koja će prije podne oslabiti i od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva.

Oblačno vrijeme će biti i u nedjelju. Padavine prije podne. Većinom slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura koja će poslije podne i oslabiti. U noći na ponedjeljak vjetar u Bosni mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5, na jugu zemlje od 5 do 8 stupnjeva.

U ponedjeljak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini veći dio dana sunčano, a naoblačenje krajem dana. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine južnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje od -2 do 2, a najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 5, na jugu zemlje od 4 do 7 stupnjeva.

Foto: Pixabay/ziatee


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Kiša Snijeg Susnježica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...