Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 08.12.2017. 16:00

Kiša, snijeg, kiša i još kiše

Oblačno s padavinama bit će u subotu prijepodne, a popodne očekujte i snijeg. Početkom tjedna kiša u gotovo svim krajevima zemlje.

Foto: Pixabay/Lindasay
  • 291
  • 22
  • 0

Nekoliko lijepih dana ove sedmice bilo je dovoljno da se završe vanjski poslovi. No, već početkom vikenda očekuje nas promjena vremena. Padavine očekujte i početkom idućeg tjedna.

U subotu će vrijeme biti oblačno, s padavinama. U Bosni sa kišom i snijegom. Kiša u Posavini i tokom prijepodneva u istočnim i dijelovima centralne Bosne. U Hercegovini sa kišom. Poslije podne snijeg je moguć na sjeveru i istoku Hercegovine. U večernjim satima prestanak padavina. Očekivana visina novog snježnog pokrivača: od 5 do 15, lokalno do 25, a na planinama i do 35 cm. Vjetar u Hercegovini i na istoku Bosne, prije podne, umjeren do jak južni, a poslije podne u slabljenju i skretanju na sjeverni. U ostatku zemlje vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 7 do 11, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 9 do 14 °C.

U većem dijelu naše zemlje u nedjelju će biti sunčano. Jutro hladno sa mrazom i maglom po kotlinama. Vjetar slab do umjeren, u večernjim satima jak, južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od -9 do -3, na planinama do -14, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -2 do 3, na jugu od 3 do 8 °C.

U ponedjeljak u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne oblačno sa kišom. U ostatku Bosne umjereno do pretežno oblačano vrijeme. Vjetar umjeren do jak sa olujnim, a ponegdje i orkanskim udarima južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu naše zemlje od 5 do 11, a dnevne od 7 do 13, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 16°C.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne u utorak pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. U ostalim područjima naše zemlje pretežno sunčano. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. U večernjim satima jačina vjetra postepeno slabi. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu od 9 do 15, a dnevne od 8 do 16, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 19 °C.

Foto: Pixabay/Lindasay


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Kiša Snijeg Orkanski vjetar


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]