Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 18.11.2016. 10:00

Kiša, kiša i još malo kiše za vikend

Količina padavina koja se u subotu očekuje na jugu i zapadu naše zemlje je između 10 i 20 l/m2, lokalno i više od 20 l/m2!

Foto: Bigstockphoto/Alpes Infografik
  • 123
  • 6
  • 0

Vikend apsolutno neće biti za radove na otvorenom. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje nas kiša, kiša i još malo kiše. U subotu će biti oblačno vrijeme sa kišom i vjetrovito. U Hercegovini i u Krajini intenzivnije padavine, a u ostalim djelovima samo ponegdje.

Količina padavina koja se očekuje na jugu i zapadu naše zemlje je između 10 i 20 l/m2, lokalno i više od 20 l/m2. Vjetar jak južnog smjera, a u Krajini i u Hercegovini sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a najviša dnevna od 12 do 17, na jugu do 19 stupnjeva.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom prije podne. Tokom dana postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar umjeren do pojačan južnog smjera. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 13, a najviša dnevna od 11 do 17 stupnjeva.

U ponedjeljak malo do umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na zapadu uz nešto više oblačnosti može pasti i malo kiše. U ostalim djelovima nešto manje oblačnosti i uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 12 do 17 stupnjeva.

Foto: Bigstockphoto/Alpes Infografik


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.