Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 25.10.2019. 16:30

Kiša i zahlađenje na vidiku, ali nakon ljetne temperature

U BiH u utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje tokom noći na srijedu.

Foto: Pixabay/fietzfotos
  • 42
  • 2
  • 0

Nadprosječno visoke temperature možemo očekivati i narednog vikenda te početkom tjedna. Ipak, promjena u vidu pada temperature i padavina očekuje se u noći s utorka na srijedu.

U subotu, 26.10.2019., prije podne na podučju Krajine, sjeveru zemlje, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i uz riječne tokove bit će magle. U cijeloj Bosni sunčano u drugoj polovini dana. Sutra u Hercegovini sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje i do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Pretežno sunčano vrijeme će prevladavati u BiH u nedjelju. Dio prijepodneva na podučju Krajine, sjeveru zemlje, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i uz riječne tokove bit će magle. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U ponedjeljak se u čitavoj zemlji prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Povećanje oblačnosti se očekuje krajem dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25°C.

U BiH u utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Vrijeme Magla Oblačnost Kiša


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.