Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 21.01.2019. 16:00

Kiša i snijeg: Ove sedmice padavine širom zemlje

U utorak oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom na istoku i sjeveroistoku Hercegovine i u Bosni. U ostatku Hercegovine kiša. Intenzivnije padavine se očekuju na sjeveru i istoku Hercegovine.

Foto: Pixabay/cocoparisienne
  • 90
  • 10
  • 0

Snijeg u našoj zemlji ne posustaje. Na već postojeći sniježni pokrivač doći će novi centimetri snijega, a u Hercegovini će većinom padati kiša. Ovakve vremenske prilike i dalje omogućavaju povoljne uslove za zimsko mirovanje poljoprivrednih kultura. 

U utorak oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom na istoku i sjeveroistoku Hercegovine i u Bosni. U ostatku Hercegovine kiša. Intenzivnije padavine se očekuju na sjeveru i istoku Hercegovine. U ostatku zemlje padavine slabog do umejerenog intenziteta. Visina novog snježnog pokrivača od 2 do 10, lokalno do 15 cm. Vjetar slab do umjeren uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 4 do 9 °C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, a na zapadu i sjeverozapadu Bosne sa slabim snijegom ili susnježicom. Tokom dana djelimično razvedravanje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 5 do 10 °C.

U Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno u četvrtak. U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevne od -2 do 3, na jugu od 6 do 10 °C.

Pretežno oblačno vrijeme u petak. U Bosni se očekuje snijeg, a u Hercegovini povremena i slaba kiša. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 5 do 15, lokalno do 20 cm. Jutarnje temperature od -6 do 0, na jugu od 1 do 6, a dnevne od -4 do 1, na jugu od 3 do 8 °C.


Tagovi

Agro prognoza Snijeg Kiša Susnježica Zimsko mirovanje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.