Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 14.04.2017. 16:00

Kiša i pljuskovi, na planinama snijeg

Vremenska prognoza do 18. aprila.

Foto: Bigstockphoto/zsv
  • 1.525
  • 90
  • 0

Dok ćemo subotu dočekati sa sunčanim vremenom uz malu do umjerenu oblačnost, u ostatku dana postepeno nam stiže naoblačenje. Kiša, pljuskovi i grmljavina, najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, se očekuju poslije podne i večernjim satima. Očekivana količina padavina od 5 do 10 l/m2, lokalno i do 15 l/m2. Jutarnja temperatura od 3 do 7, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 16 do 22 stupnja.

U nedjelju će biti oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa susnježicom ili snijegom. Krajem dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Očekivana količina padavina od 10 do 20 l/m2, lokalno i do 30 l/m2. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu od 16 do 20 stupnjeva.

U ponedjeljak najavljuju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne uz nešto više oblaka u istočnim područjima može pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega. Tokom dana, nešto manje oblačnosti i bez padavina. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 8 do 10, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu od 17 stupnjeva.

Foto: Bigstockphoto/zsv3207


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]