• Agro prognoza
  • 04.11.2019. 16:30

Kiša će pljuštati i do 80 litara po metru kvadratnom, očekuju se i olujni udari vjetra

Temperatura će i dalje biti nadprosjčeno visoka za ovo doba godine, a sutra bi u Hercegovini mogla doseći i 22°C. 

Foto: Pixabay/PDPics
  • 220
  • 15
  • 0

Padavine koje nas čekaju i u narednim danima svakako će dobro doći zemlji i posijanim oziminama. No, temperatura će i dalje biti nadprosjčeno visoka za ovo doba godine, a sutra (utorak) bi u Hercegovini mogla doseći i 22°C. 

U utorak su u BiH prognozira pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prije podne slabije padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U drugoj polovini dana jačanje padavina u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se većinom prognozira između 30 i 60 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno i do 80 litara. U većem dijelu Bosne prolazno jača kiša tokom noći na srijedu. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, sa udarima od 45 do 65 km/h. U večernjim satima lokalno su mogući i olujni udari vjetra i do 80 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

Pretežno oblačno vrijeme u srijedu u čitavoj zemlji. Više padavina u Hercegovini gdje se prognozira između 20 i 50 litara padavina po metru kvadratnom. U Bosni slabije padavine. Jače jugo u jutarnjim satima. Tokom dana vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

U četvrtak u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C.

Novo jače naoblačenje koje će usloviti kišu stiže u petak u čitavoj BiH. Jača kiša u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.


Tagovi

Agro prognoza Kiša Padavine Jugo Olujni udari


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.