Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 06.04.2017. 16:00

Još slabe kiše, no sunce se vraća

Vremenska prognoza: od 7. do 9. aprila.

Foto: Pixabay/leoleobobeo
  • 810
  • 47
  • 0

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u petak u u jutarnjim satima stiže nam novo naoblačenje sa sjevera. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu u Bosni se očekuje slaba kiša. Snijeg će padati na vrhovima planina. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 17°C.

U subotu umjerena naoblaka na jugu zemlje. U većem dijelu zemlje prije podne oblačno. U Bosni u jutarnjim satima lokalno slaba kiša. U drugoj polovini dana se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 16°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća magla ili niska naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22°C.

Foto: Pixabay/leoleobobeo


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Sunčano


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...