Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 12.07.2019. 15:00

Jesen u julu? Oblaci, kiša, sjeverac i narednih dana

Vikend i početak tjedna obilježit će oblačno vrijeme, kiša, lokalni pljuskovi i vjetar sjevernog smjera.

Foto: Pixabay/pixel2013
  • 132
  • 25
  • 0

Ova nas godina ne prestaje iznenađivati. Tko bi rekao da će u julu temperature ovako nisko pasti, a kiša neumoljivo padati. Ništa nam drugo ne preostaje nego pomoći biljkama da prebrode ovo razdoblje. Zaštitite od mogućih bolesti koje dolaze uslijed puno vlage i niskih temperatura, ali ih i ojačajte prihranom kako bi se same mogle boriti s ovim nepogodama. 

Danas, poslijepodnevnim satima, razvojem oblačnosti, mjestimično je moguć poneki lokalni pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26, na jugu do 29 stupnjeva, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne jugo koje će poslije podne promijenuti smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu do 27 stupnjeva.

U Bosni u nedjelju pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom. Sunčanije u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje od 25 do 29 stupnjeva.

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša može padati u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini mala do umjereno oblačno. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13, na jugu zemlje od 14 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje od 25 do 29 stupnjeva


Tagovi

Agro prognoza Kiša Grmljavina Padavine Pljuskovi Biljne bolesti Štetočine


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.