Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 14.09.2018. 18:00

Jesen samo što nije, a i dalje ljeto grije

Ne da se ovo ljeto tako lako pa bez obzira na padavine ovoga vikenda, i dalje će nas grijati visoke temperature.

Foto: Pixabay/MSphotos
  • 274
  • 17
  • 0

Nakon visokih septembarskih temperatura, stiže nam i osvježenje u obliku lokalnih pljuskova i grmljavina. Ne da se ovo ljeto tako lako pa bez obzira na padavine ovoga vikenda, i dalje će nas grijati visoke temperature

Vrijeme će biti idealno za berbu, pripremanje zimnice na otvorenom, ali i poljodjelske radove. No, kulture koje ste sijali krajem augusta i u septembru, redovito zalijevajte

U subotu će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne ili u večernjim satima očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 17 do 22, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu do 31 stupanj, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme bit će u nedjelju. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Poslije podne ponegdje na zapadu i jugozapadu Bosne, kao i na istoku i jugoistoku Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 17 do 21, a najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 stupnja.

U ponedjeljak pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 17 do 21, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 stupnja.

Ovakve bi se temperature i vremenske prilike trebale zadržati idućih tjedan dana, pa čak i prvih dana jeseni.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Pljuskovi Grmljavina Magla


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.