Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 08.06.2018. 16:00

Jake padavine, olujni vjetar i grad večeras, subota u pljuskovima

Nestabilno vrijeme s grmljavinom i pljuskovima nastavlja se i tijekom vikenda i početkom sedmice.

Foto: Flickr/Nikos Koutoulas
  • 1.675
  • 98
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje Banjaluke i Prijedora gdje se večeras i noćas očekuju jači pljuskovi s grmljavinom. Moguće su i lokalne nepogode uz pojavu jakih padavina, olujnog vjetra i grada. Na području Tuzle i Bihaća očekuje se jako grmljvavinsko nevrijeme. Temperature bi mogle doseći i 32°C. 

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Tokom cijelog dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28 stupnjeva.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabim lokalnim pljuskovima bit će u nedjelju. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29, na jugu zemlje do 31 stupanj.

U ponedjeljak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima pljuskovi i grmljavina se očekujuu planinskim područjima. Vjetar slab. U Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, a na jugu zemlje od 17 do 21, a najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 32 stupnja.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Grad Pljuskovi Grmljavina Nevrijeme Upozorenje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.