Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 27.01.2020. 15:00

Jače južno strujanje donosi neuobičajeno visoke temperature

Sa danima narednog vikenda temperature će dodatno porasti i maksimalne dnevne vrijednosti će u većini krajeva prelaziti 10 °C.

Foto: Pixabay/bones64
  • 111
  • 11
  • 0

Prema aktuelnim sinoptičkim kartama, nakon nestabilnog vikenda, praćenog snijegom na planinama i kišom u nižim predjelima, do sredine naredne sedmice zadržat će se trend promjenjivog vremena sa povećanom naoblakom i padavinama, te neuobičajeno visokim temperaturama u cijeloj Bosni i Hercegovini, usljed izraženijeg južnog strujanja. 

Minimalne vrijednosti temperatura zraka kretat će se od -1 do 3 °C u unutrašnjosti zemlje, na jugu do 6, a maksimalne dnevne će oscilirati u rasponu od 7 do 13 °C. U Hercegovini i Krajini će biti toplije u odnosu na ostatak zemlje. Najmanje količine padavina očekuju se na sjeveroistoku. 

Sa danima narednog vikenda temperature će dodatno porasti i maksimalne dnevne vrijednosti će u većini krajeva prelaziti 10 °C.

Prognozirane padavine popravit će stanje vlažnosti tla i omogućiti usjevima povoljnije uslove za nastavak prezimljavanja.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremena i slaba kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostaku zemlje padavine u večernjim satima. Vjetar umjeren, poslije podne i u večernjim satima sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 3 do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu i sjeveru do 14 °C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom i povremenom kišom u većini područja u srijedu. Na planinama slab snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 13 °C.

U četvrtak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. U ostatku zemlje uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 6 do 12 °C.

U petak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. U ostatku zemlje uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 °C.


Tagovi

Agro prognoza Padavine Snijeg Kiša Promjenjivo vrijeme


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !