Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 24.06.2019. 14:00

Izmjena kiše i sunca ove sedmice omogućit će intenzivan rast usjeva

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena za početak sedmice

Foto: Agroklub
  • 64
  • 34
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena za početak sedmice. Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Na jugoistoku Hercegovini poslije podne se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 20 do 26, na jugu od 27 do 31 °C.

U utorak 25.06.2019., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi rijetko praćeni grmljavinom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 25 do 30, na jugu do 33 °C.

U srijedu 26.06.2019., u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne u jutarnjim satima je moguća magla. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne poslije podne je moguć slab pljusak. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 25 do 31, na jugu do 34 °C.

U četvrtak 27.06.2019., pretežno sunčano. U večernjim satima ili u noći sa četvrtka na petak u sjevernim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 27 do 33, na jugu do 35 °C.

Normalni uslovi vlažnosti i porast temperatura omogućavaju nesmetan i intenzivan rast usjeva u narednom periodu. Vremenske prilike također neće ometati obavljanje aktuelnih poljskih radova.


Tagovi

Vremenska prognoza Sunčano Kiša Oblačno Agro prognoza Padavine


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.