Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 06.09.2019. 12:30

Izdan žuti alarm - stižu pljuskovi i grmljavina

Prognozirane padavine neće nikako ići na ruku voćarima i vinogradarima dok će povrćarima i ratarima dobro doći.

Foto: Pixabay/MrGajowy3
  • 95
  • 8
  • 0

Već je danas u čitavoj zemlji pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom, a moguća je i slabija grmljavina. U središnjem i južnom dijelu zemlje izdan je i žuti meteo alarm. Naime, na području Banja Luke, Sarajeva, Mostara i Trebinja očekuju se grmljavinski procesi. 

Slično će se vrijeme nastaviti i u danima koji slijede, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U Bosni i Hercegovini se u nedjelju prognozira pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeveroistočnog i istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini prognozira veći dio dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U poslijepodnevnim i večernjim satima smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 25°C.

U BiH se u utorak prognozira sunčano uz umjerenu naoblaku. Krajem dana novo naoblačenje. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

Prognozirane padavine neće nikako ići na ruku voćarima i vinogradarima dok će povrćarima i ratarima dobro doći. 


Tagovi

Agro prognoza Žuti alarm Padavine Pljuskovi Grmljavina


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]