Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroprognoza
  • 01.04.2024. 10:30

Iz dana u dan sve toplije: Planirajte proljetne radove

Jače naoblačenje sa zapada se očekuje od poslijepodnevnih sati koje će preći preko BiH i širom zemlje uvjetovati i kišu, pljuskove, lokalno i grmljavinu

Foto: Depositphotos/Pashtett
  • 134
  • 9
  • 0

Zbog povremeno jakih udari juga aktiviran je narandžasti meteoalarm za područja Banjaluka, Foča, Livno, Sarajevo, Trebinje Tuzla i Višegrad, dok je žuto upozorenje na snazi ta regije Bihaća, Prijedora i Mostara. Vjetar će dostizati brzinu između 60 i 80 km/h. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni obustaviti aktivnosti na otvorenom.

Od srijede sunčanije

Prema prognostičkim kartama, Odsjeka za agrometeorologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, nestabilne vremenske prilike izgledne su na početku ove sedmice. Već danas, 1. aprila, s poslijepodnevnim satima, prolazno pogoršanje sa zapada će se proširiti na cijelu zemlju. Uz jače južno strujanje, mogući su i obilniji lokalni pljuskovi, a veće količine padavina izgledne su u Bosni i na sjeveru Hercegovine, u odnosu na dolinu Neretve i krajnji jug. Od srijede slijedi sunčaniji i stabilniji period.

U narednih sedam dana i dalje će se zadržati natprosječne temperature zraka. Opasnosti od pojave mraza nema. Minimalne vrijednosti kretat će se pretežno od 6 do 10 u unutrašnjosti, na jugu i u Posavini od 11 do 14 °C. Nakon prolaska pogoršanja u utorak i srijedu jutra će biti par stepeni svježija. Maksimalne dnevne temperature u rasponu od 14 do 18 °C, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 20 °C. Postepeno iz dana u dan bit će sve toplije i za naredni vikend izgledne su temperature do 25 °C, mjestimično i koji stepen iznad.

April: Šta sijati, saditi i raditi u vrtu? Evo 7 savjeta

Prognozirane vremenske prilike omogućit će intenzivnije kretanje vegetacije, a nakon prestanka padavina i nesmetano provođenje proljetnih radova u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Prognoza po danima

Djelimično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima širom zemlje obilježite će utorak, 2. april, u Bosni i Hercegovini. Moguća je i slaba grmljavina. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

U srijedu, 3. aprila, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

Sunčano uz umjerenu oblačnost očekuje se u četvrtak, 4. aprila.  Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepeni.


Tagovi

Agroprognoza Prognoza vremena Kiša Vjetar Meteoalarm Padavine Sedmična prognoza


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#RuralFoto #Selo
Mali dječak učesnik u prikupljanju sijena hrane za domaće životinje za nadolazeći zimski period.