Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 20.07.2018. 16:00

Iskoristite sunčani vikend jer već u nedjelju navečer stižu nove padavine

U Bosni postepeno naoblačenje tokom nedjeljnog poslijepodneva i u večernjim satima može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini se pljuskovi i grmljavina očekuju u večernjim satima.

Foto: Flickr/Iburiedpaul
  • 304
  • 19
  • 0

Ovo se ljeto ne mogu pospajati ni tri dana bez padavina, a čini se da će se iste vremenske prilike nastaviti i u sljedećem razdoblju. Zato ovaj vikend iskoristite za branje povrća i voća koje bi nakon još jedne kiše moglo početi pucati i trunuti. 

U subotu Federalni hidrometeorološki zavod prognozira sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake ponegdje u centralnim, sjeverozapadnim i sjeveroistočnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 28 do 34 °C.

Također pretežno sunčano vrijeme prognozira se i za nedjelju. U Bosni postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva i u večernjim satima može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini se pljuskovi i grmljavina očekuju u večernjim satima. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 29 do 35 °C.

U ponedjeljak, pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 24 do 29 °C.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne, u utorak. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 21 do 27, na jugu od 28 do 31 °C.


Tagovi

Agro prognoza Lokalni pljuskovi Naoblačenje Padavine Sunčano


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas