Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 19.06.2020. 14:20

Intenzivnije padavine od ponedjeljka, lokalno i do 80 l/m2

Tokom vikenda preovladavati će oblačno vrijeme, sa mjestimično jakom kišom. Očekuje se da će u nedjelju ponegdje pasti i do 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Foto: Sanja Dovečer
  • 132
  • 15
  • 0

Danas je tokom prije podneva u našoj zemlji preovladavalo uglavnom sunčano vrijeme, sa povremenom naoblakom. Izmjerene prije podnevne temperature kretale su se u rasponu od 8°C na Bjelašnici pa do 26°C na Stocu. 

I u toku dana nastavio se trend sunčanog vremena, uz umjerenu oblačnost. Mogući su slabiji lokalni pljuskovi mjestimično na zapadu i istoku Bosne kao i na sjeveroistoku Hercegovine. Vjetar će duvati iz pravca zapada, umjerene jačine. Prognozirani dnevni maksimum kretati će se između 23 i 29 stupnjeva. 

Prema Federalnom hidormeteorološkom zavodu, prvog dana vikenda zadržati će se pretežno oblačno vrijeme. Ujutru je moguća kiša u Posavini i Krajini. Do kraja dana i djelimično uveče, padavine će se proširiti na veći dio Bosne, sa mogućom pojavom grmljavine. U Hercegovini će tokom prije podneva biti vedro. U poslije podnevnim satima dolazi do postepenog pojačanja oblačnosti na sjeveru i istoku Hercegovine što može uzrokovati lokalne pljuskove. Strujanja zraka biti će umjerena, iz sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Ujutru će biti prijatnih 16 stupnjeva, na jugu i toplije do 20 dok se za dnevni maksimum očekuje temperatura do 26°C, na jugu do 28°C.

Drugog dana vikenda nastavljaju se oblačne vremenske prilike, sa padavinama i pljuskovima u Bosni. Jača kiša prognozira se za centralna, sjeverna i sjeverozapadna područja Bosne. Očekuje se da će pasti 30 do 50, lokalno i do 70 litara kiše po metru kvadratnom. Ujutru će biti toplo, sa očekivanih 17 stupnjeva dok se za dnevni maksimum najavljuje tek nešto više od toga - 19 stupnjeva, a na jugu države i do 26 °C.

Početkom iduće nedjelje zadržati će se oblačne vremenske prilike, sa kišom i pljuskovima u Bosni dok će u Hercegovini biti mogućnost lokalnih pljuskova. Intenzivnije padavine najavljuju se za centralnu, istočnu i sjeverozapadnu Bosnu, 30 do 60, lokalno i do 80 l/m2. Za jutro se prognoziraju temperature od  10 do 16 , na jugu zemlje biti će toplije do 20 stupnjeva. Dnevni maksimum kretati će se u intervalu od 14 do 20 °C,  na jugu do 26 °C.


Tagovi

Sunčano vrijeme Vjetar Umjerena oblačnost Pojava grmljavine Lokalni pljuskovi Jutarnje temperature Dnevni maksimum


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...