Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 08.05.2020. 11:00

Iako je pred nama pravi proljećni vikend, jutra su i dalje svježija

Očekuje nas pretežno sunčan vikend, bez padavina, sa temperaturama iznad 25 stupnjeva.

Foto: Julijana El Omari
  • 93
  • 16
  • 0

Petak je u našoj državi osvanuo sunčan. Izmjerene jutarnje temperature kretale su se u intervalu od 1°C na Bjelašnici pa do 15°C u Neumu. I tokom dana zadržati će se sunčane i vedre vremenske prilike. Tek je u poslije podnevnim satima najavljena kratkotrajna pojava oblaka. Vjetar će biti slabije jačine. U toku prije podneva duvati će iz istočnog pravca dok će u drugom dijelu dana, promijeniti smjer ka jugu. Dnevni maksimum za danas, kako prognozira Federalni hidrometeorološki zavod, očekuje se da bude u intervalu od  21 do 26°C.

Prvog dana vikenda takođe će se zadržati sunčano vrijeme, uz moguću umjerenu oblačnost. Tokom dana može se i jače naoblačiti, ali ova pojava biti će prolaznog karaktera. Strujanja zraka prognoziraju se da budu umjerene jačine, iz južnog pravca. Najniža prosječna jutranja temperatura biti će oko 5  stupnjeva (4 - 9°C) dok će na jugu zemlje biti toplije, do 13 stupnjeva. Maksimalna dnevna kretati će se od 22 do 28°C.

Drugog dana vikenda nakon vedrog jutra, najavljuje se postepeno naoblačenje iz pravca juga. Vjetar će biti slab, takođe iz istog pravca. Jutro će biti svježije, u intervalu od 5°C pa do 14°C na jugu BiH. Dnevni maksimum mogao bi dosegnuti i 29 stupanj. 

Početak naredne sedmice prognozira se oblačan. Slabe padavine moguće su u Hercegovini i to u poslije podnevnim satima i tokom večeri. Strujanje zraka umjereno, iz smjera juga, sa povremeno jačim intenzitetom. Jutarnja temperatura u ponedjeljak očekuje se da bude 7 stupnjeva dok se za maksimalnu dnevnu prognozira da bude u rasponu između  24 i 29°C.


Tagovi

Sunčano vrijeme Umjerena oblačnost Vjetar Strujanje zraka Slabe padavine Dnevni maksimum Naoblačenje Kiša Jutarnje temperature


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]