Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 24.04.2020. 14:20

Iako će biti toplo za vikend, mogući su lokalni pljuskovi

I u subotu i u nedjelju moguće su jače padavine u Bosni, iako će dnevne temperature biti oko 25 stupnjeva. U Hercegovini se zadržava sunčano vrijeme.

Foto: Martina Popić
  • 110
  • 28
  • 0

Petak je tokom jutarnjih i prije podnevnih sati bio sunčan u čitavoj Bosni i Hercegovini. Izmjerene temperature zraka kretale su se u rasponu od 1°C na Bjelašnici pa do 19°C u Mostaru i Širokom Brijegu. 

I tokom dana zadržale su se uglavnom sunčane i tople vremenske prilike. Strujanje zraka bilo je slabo, iz zapadnog pravca. Temperaturni dnevni maksimum trebao bi dosegnuti 25 stupanj, prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu. 

Prvog dana vikenda preovladavati će uglavnom umjerena oblačnost. Tokom večeri očekuju se poljuskovi u Bosni. Jače padavine izvjesne su na sjeveru, istoku i sjeveroistoku zemlje. Vjetar će biti umjeren i duvati će iz zapadnog pravca. Najniža prognozirana temperatura očekuje se da bude oko 2 stupnja. Na jugu države biti će toplije jutro, do 11 stupnjeva dok se maksimalna očekuje oko 25°C.

Drugog dana vikenda biti će sunčanije u Hercegovini dok će se u Bosni zadržati uglavnom oblačne vremenske prilike. Kako dan bude odmicao prema večeri, najavljuju se mjestimično i lokalni pljuskovi u Bosni. Vjetar će biti slabijeg intenziteta, iz zapadnog pravca. Najniža jutarnja temperatura kretati će se u rasponu od 3 do 8°C dok se očekuje da maksimalna dnevna bude do 23 stupnja.

Početak iduće sedmice obilježiti će pretežno oblačno vrijeme. Tokom ponedjeljka, mogući su i mjestimični pljuskovi kako dan bude odmicao ka večernjim satima. Vjetar umjereno jak, duvati će iz jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura očekuje se da bude do 8°C, na jugu BiH toplije, do 11°C. Maksimalna dnevna tempartura prognozira se da bude do 23°C.


Tagovi

Izmjerene temperature Strujanje zraka Vjetar Loklani pljuskovi Umjerena oblačnost Dnevni maksimum Sunčano vrijeme Toplo vrijeme


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.