Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 06.11.2020. 15:00

I pored sunčanih intervala, biće i dugotrajne magle

Prema Federalnom hidrometerološkom zavodu i početak iduće sedice biće sunčan, s tim što će se u ponedjeljak, u većini krajeva Bosne zadržati magla i niska oblačnost.

Foto: Ivica Prpić
  • 79
  • 81
  • 0

Veći dio prije podneva danas u Bosni bio je oblačan dok je u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni preovladavalo vedro vrijeme, a nešto malo oblaka bilo je na sjeveru Hercegovine. 

Izmjerene prije podnevne temperature kretale su se od 1°C na Bjelašnici pa do 18°C u Trebinju i Širokom Brijegu. I tokom dana zadržala se oblačnost. Postepeno razvedravanje najavljuje se za poslije podnevne sate. U Hercegovini veći dio dana biće sunčano dok će se u njenim sjevernim krajevima razvedriti do kraja dana. Duvati će slab vjetar u Bosni, iz pravca sjevera, u Hercegovini umjerena bura. Dnevni maksimum ide do 14°C, na jugu zemlje i do 21°C.

Prognostičari za prvi dan vikenda najavljuju sunčane vremenske prilike za područje Hercegovine i jugozapadnu Bosnu. Ipak, u većini krajeva Bosne biće dugotrajne magle i niskih oblaka. Strujanje zraka slabije, iz smjera istoka. Jutro prohladno, sa temperaturama oko nule dok će na jugu zemlje biti toplije, do 10 stupnjeva. Za maksimalnu dnevnu, najavljuje se do 13°C, na jugu do 20°C.

Drugog dana vikenda ostaje isti trend vremena. Na planinama će se takođe zadržati sunčano vrijeme. Duvati će i slab vjetar, sa sjeveroistoka. Temperature se neće bitnije mijenjati u odnosu na subotu i kretati će se u istom rasponu. 

Prema Federalnom hidrometerološkom zavodu i početak iduće sedice biće sunčan, s tim što će se u ponedjeljak, u većini krajeva Bosne ostaje magla i niska oblačnost. Dnevni maksimum dosegnuti će 12 stupanj dok će na jugu zemlje biti toplije, do 20°C.


Tagovi

Vedro vrijeme Postepeno razvedravanje Oblačno vrijeme Magla Niski oblaci Vjetar Dnevni maksimum


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]