Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 17.08.2018. 13:00

I dalje visoke temperature uz lokalne pljuskove i grmljavinu

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do kraja sedmice.

Foto: Pixabay/Suzzamar
  • 129
  • 11
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do kraja sedmice. Danas su u drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

U subotu, 18.08.2018., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima i u Hercegovini su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje od 29 do 32°C.

U nedjelju, 19.08.2018., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je moguća magla. U Hercegovini prije podne mala do umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se očekuju u većem dijelu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30°C, na jugu zemlje od 30 do 34°C.

Vremenski uslovi će pogodovati svim poljoprivrednim kulturama pogodovo kukuruzu koji se nalazi u reproduktivnim fazama razvoja.


Tagovi

Vremenska prognoza Agro prognoza Kiša Pljuskovi Temperatura Sunčano Bosna i Hercegovina


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.