Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 03.04.2020. 12:00

Hoćemo li ovaj vikend moći raditi u baštama, voćnjacima...?

Vikend pred nama biti će sunčan, sa temperaturama do 20 stupnjeva pa iskoristite fino vrijeme za neke poljoprivredne radove.

Foto: Karolina Rastija
  • 100
  • 8
  • 0

Petak je u Bosni i Hercegovini osvanuo sunčan, uz malo oblaka mjestimično. Jutarnje temperature kretale su se od -4 na Sokocu pa do 6 stupnjeva u Neumu. Tokom dana pojaviti će se i malo oblaka. Veća oblačnost očekuje se u Hercegovini dok će u Bosni biti u toku prije podneva sunčano, a u drugoj polovini dana sa više oblaka. Vjetar umjeren, iz sjevernog pravca. Prognozirani dnevni maksimum je 17 stupnjeva. 

U glavnom gradu će takođe biti sunčano, sa umjerenom naoblakom u toku prije podneva. Intenzivnije naoblačenje očekuje se tek u drugom dijelu dana. Maksimalna temperatura kretati će se do 14 stupnjeva, prema Federalnom hidormeteorološkom zavodu. 

Prvog dana vikenda biti će pretežno oblačno u Bosni dok je u Hercegovini sa sunčanim intervalima. Prognozirana strujanja zraka su umjerena, iz sjeveroistočnog pravca. U Hercegovini se predviđaju i povremeno jaki udari bure. Jutarnja temperatura ponegdje i u minusu (-3 do 3) dok će dnevni maksimum ići do 16 C°, na jugu BiH do 19 C°. 

Drugog dana vikenda biti će više oblačnih perioda, pretežno u jutarnjim satima, u Bosni. Ipak, u većem dijelu dana prognozira se sunčano, uz manje oblačne periode. U Hercegovini sa jakim udarima vjetra. Ujutro se očekuje da temperatura zraka bude do 3 stupnja, a u najtoplijem dijelu dana 16, na jugu države do 19C°. 

Početak iduće sedmice najavljuje se pretežno sunčan, sa umjerenim vjetrom iz istočnog pravca. Maksimalna dnevna temperatura očekuje se između 12 i 18, na jugu BiH i do 20 stupnjeva. 


Tagovi

Jutarnje temperature Dnevni maksimum Sunčano vrijeme Oblačno vrijeme Vjetar Udari bure


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.