Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 18.02.2019. 14:00

Hoće li nam se vratiti zima?

Sa dolaskom narednog vikenda izgledno je kratkotrajno slabije pogoršanje, uz povećanu naoblaku i ne suviše velike količine padavina, pretežno u dijelu Bosne.

Foto: Pxhere
  • 453
  • 48
  • 0

Februar nastavlja sa svojom prevrtljivošću. Hladna jutra, ali nadprosječne dnevne temperature obilježit će i ovu sedmicu, sve tamo do petka. 

Prema aktuelnim sinoptičkim kartama, u većem dijelu naredne sedmice prevladavat će stabilne vremenske prilike, bez padavina, uz duže sunčane intervale i postepeni porast maksimalnih dnevnih temperaturnih vrijednosti. Jutra će još uvijek biti hladna, izraženije u unutrašnjosti, uz mogućnost pojave slabijih mrazeva, sa minimalnim temperaturama od -4 do 0 °C, na jugu od 3 do 7 °C. Najviše dnevne temperature u Bosni će dostizati između 5 i 12 °C, u Hercegovini do 15 °C, moguće i koji stepen iznad. 

Sa dolaskom narednog vikenda izgledno je kratkotrajno slabije pogoršanje, uz povećanu naoblaku i ne suviše velike količine padavina, pretežno u dijelu Bosne. Temperaturni režim se pri tome neće bitnije izmijeniti, osim što će danju biti malo hladnije, uz maksimalne dnevne temperature između 4 i 10 °C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Stanje vlažnosti tla u većem dijelu zemlje je u okviru normalnih vrijednosti. Prevladavat će i povoljne prilike za radove na otvorenom.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost čitavoj BiH bit će u srijedu. Vjetar slab, mijenja smjer na istok i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano. U večernjim satima naoblačenje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

Većinom oblačno sa kišom, na planinama snijeg u petak. Padavine nisu obilne. Više sunčanog vremena i bez padavina na jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 16°C.


Tagovi

Agro prognoza Stabilno Vlažnost tla Padavine Magla


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.