Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 18.01.2019. 16:00

Hoće li i vikend biti obavijen snježnim pahuljama?

Kiša, susnježica, snijeg - to nas čeka ovih dana u gotovo svim dijelovima zemlje.

Foto: Naila Čaušević
  • 169
  • 14
  • 0

Snijeg je ove sedmice pravio mnoge probleme na prometnicima, ali i manje nasljenim ruralnim područjima pa su se tako iz Fedelarne uprave za civilnu zaštitu teškom mehanizacijom morali probijati do sela u srebreničkom kraju. 

Za još snijega morat ćete biti spremni i u narednim danima

Naime, u subotu Federalni hidrometeorološki zavod prognozira oblačno vrijeme. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne sa snijegom ili susnježicom. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 0, na jugu od 3 do 8, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu od 6 do 11 stupnjeva.

Također pretežno oblačno vrijeme sa kišom bit će u nedjelju u Hercegovini. U većem dijelu Bosne kiša ili snijeg se očekuje u jutarnjim satima. Dio prijepodneva slab snijeg je moguć još ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 8, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 6 do 12 stupnjeva.

I u ponedjeljak očekujte pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, a u Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne snijeg. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 2 do 7, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu od 5 do 10 stupnjeva.

Trenutno je najviša visina snijega u zemlji zabilježena na Bjelašnici, 132 centimetra dok ga u Han Pijesku ima 82 centrimetra. 


Tagovi

Agro prognoza Kiša Snijeg Susnježica Vikend


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.