Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 18.12.2017. 17:00

Golomrazica prijeti površinama bez snijega

U narednom periodu izgledne su stabilnije vremenske prilike bez ili sa malo padavina, uz niske temperature, primjerene ovom dijelu godine.

Foto: Pixabay/curmet
  • 216
  • 11
  • 0

Prema prognostičkim kartama, u narednom periodu izgledne su stabilnije vremenske prilike bez ili sa malo padavina, uz niske temperature, primjerene ovom dijelu godine. Jutra će tokom cijele sedmice biti hladna, sa jačim mrazevima i minimalnim temperaturama koje će se mjestimično, u centralnoj i istočnoj Bosni, spuštati do -9 °C. Maksimalne dnevne vrijednosti kretat će se od -1 do 4 °C u unutrašnjosti zemlje, na jugu od 5 do 7 °C, a od sredine sedmice danju će malo otopliti. Krajem vikenda očekuje se pogoršanje praćeno padavinama i dodatnim zahlađenjem.

U narednom prognoznom periodu, na poljoprivrednim površinama bez snijega bit će izraženija opasnost od golomrazice, upozorava Federalni agrometeorološki zavod.

U utorak prije podne u većem dijelu Bosne se prognozira oblačno vrijeme, lokalno sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vedro. U drugoj polovini dana u oblačnim područjima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od -2 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C.

U Bosni se u srijedu prognozira pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na jugu zemlje od -4 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C.

U četvrtak se u Bosni prognozira pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Slabe padavine u Bosni u noći na petak. Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na jugu zemlje od -4 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 3, na jugu zemlje od 3 do 7°C.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se u petak. U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne slaba kiša. Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1°C, na jugu zemlje od -3 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C.

Foto: Pixabay/curmet


Tagovi

Agro prognoza Radovi u polju Prognoza Golomrazica Snijeg


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.