• Agro prognoza
  • 03.01.2019. 15:00

Dosta vam je snijega? Do kraja sedmice bit će ga još

Federalni hidrometeorološki zavod pripremio je prognozu vremena do kraja sedmice.

Foto: Pixabay/Anestiev
  • 112
  • 18
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod pripremio je prognozu vremena do kraja sedmice. Danas se u Bosni očekuje oblačno vrijeme sa snijegom. Prije podne, u sjevernim područjima bez padavina. Tokom dana, padavine se očekuju i u ovim djelovima.

U petak (04.01.) u Bosni oblačno sa slabim snijegom. Očekivana visina novog sniježnog pokrivača je od 2 do 10, u planinskim djelovima do 15 centimetara. U Hercegovini većinom malo do umjereno oblačno. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na jugu zemlje do -1, a najviša dnevna temperatura zraka između -6 i 0, na jugu zemlje od 2 do 4 stupnja.

U subotu (05.01.) u Bosni oblačno sa slabim snijegom. Na sjeveru zemlje sredinom dana može padati i kiša. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5, na jugu zemlje do -2, a najviša dnevna temperatura zraka između -5 i 1, na jugu zemlje do 5 stupnjeva.

U nedjelju (06.01.) u Bosni oblačno sa mjestimično slabim snijegom. Glavnina padavina se očekuje u jutrnjim satima. U Hercegovini umjereno oblačno i bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3, na jugu zemlje od 4 do 7 stupnjeva.

U narednom periodu doći će do porasta zaliha vlage u tlu, a ozimine posijane u optimalnim rokovima imaće povoljne uslove za zimsko mirovanje. 


Tagovi

Vremenska prognoza Federalni hidrometeorološki zavod Snijeg Kiša


Autorica

Karolina Rastija

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi