Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Oprez!
  • 21.05.2024. 09:00

Dok se sabiraju jučerašnje štete, najavljene nove nepogode - ovo su ugrožena područja

Očekuju se lokalne nepogode uz jače pljuskove sa grmljavinom, obilnije padavine u kratkom periodu, pojava grada i jakog vjetra.

Foto: Bugojno Danas
  • 438
  • 49
  • 0

Republički hidrometeorološki zavod RS izdao je jutros upozorenje na lokalne nepogode na zapadu, sjeveru i istoku ovog dijela BiH. Tokom prijepodneva pljuskovi sa grmljavinom će početi prvo na zapadu i ponegdje na sjeveru, zatim će se sredinom dana i tokom popodneva jačati i premještati ka sjeveru i istoku - Krajina, šira regija oko rijeke Save, šira regija Banjaluke, Doboja, Posavina i Semberija. 

Oluja duž Save

Očekuju se lokalne nepogode uz jače pljuskove sa grmljavinom, obilnije padavine u kratkom periodu, pojava grada i jakog vjetra (duž rijeke Save ponegdje i olujni vetar). Najjače nepogode se očekuju na sjeveru u široj regiji oko rijeke Save.

Zbog obilnih padavina u kratkom periodu mogući su problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama.

Meteoalarm je aktivirao žuto upozorenje zbog jakog vjetra na području regija Banjaluke i Foče. Očekuju se udari vjetra od 40 km do 60 km/h. Također, na područjima Livna, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Prijedora, Trebinja i Višegrada moguće je jače nevrijeme, očekuju se oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni.

Grad poharao usjeve

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno gradom, koje je jučer pogodilo dijelove BiH, u okolini Mrkonjić Grada, Kneževa, Bugojna i Viteza, uništilo je usjeve u samo nekoliko minuta. Kako je izvijestio bugojanski portal, osim usjeva, u Brezičanima kod Donjeg Vakufa, uništeno je 20 duluma kukuruza.

U Novom Gradu (Bosanskom Novom) danas će početi s radom Komisija za evidentiranje štete na stambenim objektima, najavio je načelnik općine Miroslav Drljača, a nakon toga će početi i popis štete na usjevima. On je naveo da je u Ravnicama jak vjetar otkrio više od 50 objekata, te da je grad pričinio ogromnu štetu na usjevima.

Prema riječima mještana grad je intenzivno padao oko 20 minuta.


Tagovi

Nevrijeme Grad Upozorenje Uništeni usjevi Novo nevrijeme Ugrožena područja Olujni vjetar


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.