Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 13.07.2020. 10:30

Do sredine sedmice stabilno, zatim par dana promjenljivo s pljuskovima

Danas u Bosni očekujemo malu do umjerenu naoblaku, dok će u Hercegovini biti sunčano, najave su prognostičara. Šta nas čeka do kraja sedmice?

Foto: Vedran Stapić
  • 116
  • 12
  • 0

Danas u Bosni očekujemo malu do umjerenu naoblaku, dok će u Hercegovini biti sunčano, najave su prognostičara. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 26°C, na jugu zemlje do 30°C.

Kako objavljuje Federalni hidrometeorološki zavod, u utorak u Bosni i Hercegovini očekujemo sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

U srijedu će prije podne u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina najizgledniji su u sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim područjima. Vjetar slab, većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

Idućeg dana, u četvrtak u Bosni i Hercegovini više oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina. Bez padavina na jugu. Vjetar slab do umjerene jačine većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

Prema najavama, preovladavaće povoljni uslovi za radove na otvorenom i nastavak žetve prispjelih kultura.


Tagovi

Vremenska prognoza Sunčano Kiša Oblačno Agro prognoza Padavine


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]