Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 10.08.2018. 11:00

Do kraja sedmice visoke temperature uz jače pljuskove i grmljavinu

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do kraja sedmice.

Foto: Pixabay/FindingSR
  • 159
  • 10
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do kraja sedmice. Danas nas u drugoj polovini očekuje jači razvoj oblačnosti koji će usloviti jače pljuskove i grmljavinu. Lokalno je moguć i grad. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

U subotu, 11.08.2018., u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Bosni će biti pljuskova i prije podne. U Hercegovini prije podne sunčano. U drugoj polovini dana pljuskovi i grmljavina se očekuju i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje od 32 do 36°C.

U nedjelju, 12.08.2018., u Bosni ujutro pretežno oblačno. Prije podne smanjenje oblačnosti. U Hercegovini prije podne sunčano. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje od 32 do 35°C.

U ponedjeljak, 13.08.2018., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

Vrijeme pogoduje razvoju bolesti i štetočina

Vremenski uvjeti će pogodovati jarim poljoprivrednim kulturama, osobito kukuruzu te obavljanju radova na otvorenom koji su zbog čestine padavina bili u prekidu. Vruće i sparno vrijeme pogodovat će i razvoju biljnih bolesti i štetočina, stoga treba provoditi mjere zaštite i spriječavanje širenja i razvoja biljnih bolesti i štetočina.


Tagovi

Vremenska prognoza Agro prognoza Kiša Pljuskovi Temperatura Sunčano Bosna i Hercegovina


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.