Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 07.08.2020. 10:30

Do kraja sedmice sunčano uz umjerenu naoblaku, mogući pljuskovi

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena za kraj sedmice

Foto: JumpStory
  • 47
  • 6
  • 0

Prema najavama prognostičara, danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima širom zemlje mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni su izgledne lokalno obilnije padavine. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

Već sutra, u subotu, u Bosni očekujemo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom, dok će u Hercegovini biti sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u nedjelju će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

Početak naredne sedmice neće se puno razlikovati. U ponedjeljak će u Bosni preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake, dok je u poslijepodnevnim satima moguć rijedak lokalni pljusak. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 36°C.

Kako su već stručnjaci najavili, prognozirani agrometeorološki uslovi omogućavati će normalno proticanje fenoloških faza razvoja jarih ratarskih usjeva kukuruza, soje i šećerne repe, koje su zahvaljujući prispjelim padavinama tokom jula mjeseca u izuzetno dobrom stanju. Zbog vlažnog i toplog vremena koje je pogodovalo pojavi biljnih bolesti i štetnika, potrebno je provoditi mjere zaštite.


Tagovi

Vremenska prognoza Sunčano Kiša Oblačno Agro prognoza Padavine


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas