Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 15.11.2019. 18:00

Derat će nas olujni udari juga, smirivanje vremena tek iza nedjelje

Vjetar i kiša uobičajeni su za ovo doba godine, ali ne i iznadprosječne temperature koje nas očekuju i narednih dana.

Foto: Pixabay/memyselfaneye
  • 113
  • 8
  • 0

Veliko nevrijeme pogodilo je proteklih dana čitavu jadransku obalu u susjednoj Hrvatskoj. Jedan od uzroka je i jak vjetar južnog smjera koji nastavlja sa udarima i u zaleđu obale te će danas zahvatiti i polovcu naše zemlje. Udare juga od 40 do 50 km/h očekujte danas u Unsko-sanskom, Zapadno-bosanskom, Zapadno-hercegovačkom, Hercegovačko-neretvanskom te Sarajevskom kantonu kao i u južnom dijelu Srednjobosanskog kantona te u Trebinjskoj regiji. 

Vjetar i kiša uobičajeni su za ovo doba godine, ali ne i iznadprosječne temperature koje nas očekuju i narednih dana. 

Sutra (subota) će u BiH biti umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito. Jače padavine na području Krajine. Slabija kiša u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. U ranim jutarnjim satima su izgledni i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje i do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Slično vrijeme i u nedjelju. Prije podne slabija kiša na području Krajine, Hercegovine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na ponedjeljak jače padavine u većem dijelu zemlje, osim na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno olujni udari juga su mogući od Krajine preko dijela centralne Bosne, jugozapada Bosne i Hercegovine. U večernjim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

U ponedjeljak se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina u jutarnjim satima. Veći dio dana sa slabom kišom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

Pretežno oblačno vrijeme u čitavoj zemlji u utorak. U Bosni prije podne je izgledno dosta niske naoblake, po kotlinama i magle. Vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.


Tagovi

Agro prognoza Olujni udari juga Padavine Kiša Magla


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.