Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 06.01.2020. 16:00

Danju toplije u cijeloj zemlji - gdje su padavine?

U narednom periodu, poljoprivredne kulture će imati povoljne uslove za mirovanje i prezimljavanje.

Foto: Depositphotos/ligora
  • 123
  • 13
  • 0

Nakon kratkotrajnog pogoršanja, koje je bilo izraženije drugog dana vikenda, u narednom periodu prevladavat će stabilno vrijeme u cijeloj zemlji, sa vrlo malim izgledima za padavine sredinom sedmice. Jutra i večeri će biti hladni, sa temperaturama u okviru uobičajenih za ovaj dio godine, mjestimično magloviti

Danju toplije, uz povremene sunčane intervale. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između -8 i -2 °C, na jugu zemlje od -3 do 2 °C. Najviša dnevna, uglavnom između 0 i 4°C u Bosni, u Hercegovini od 4 do 9 °C. Od sredine sedmice bit će malo toplije sredinom dana, pa bi maksimalne temperature mogle dostići između 3 i 8 °C u unutrašnjosti zemlje, u Hercegovini od 8 do 12 °C. Pri tome će u jutarnjim i večernjim satima i dalje biti hladno, pretežno sa temperaturama ispod 0 °C u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

U narednom periodu, poljoprivredne kulture će imati povoljne uslove za mirovanje i prezimljavanje.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne moguća je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. U poslijepodnevnim i večernjim satima više oblačnosti na području Krajine. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

Prije podne u srijedu više oblačnosti se očekuje na području Krajine i sjevera Bosne. U ostatku zemlje pretežno vedro. Magla je izgledna po kotlinama na istoku Bosne. Vjetar u Bosni slab južnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Prije podne moguća je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar u Bosni slab južnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U BiH u petak pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab južnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.


Tagovi

Agro prognoza Januar Temperatura Vjetar Stabilno


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.