Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 23.12.2019. 12:00

Čeka nas oblačna sedmica popraćena kišom i snijegom

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena za početak sedmice

Foto: Pixabay/JillWellington
  • 86
  • 7
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena za početak sedmice. Danas u Bosni i Hercegovini očekujemo pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne u nizinama će padati kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg. Vjetar umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C.

U utorak, 24.12.2019., postepeno smanjenje oblačnosti prije podne prvo na području Krajine i Hercegovine i postepeno prema istoku Bosne u poslijepodnevnim satima. Prije podne u Bosni slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, prije podne povremeno sa jakim udarima vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

U srijedu, 25.12.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u nizinama će padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

U četvrtak, 26.12.2019., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno u nizinama u Bosni će padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C.

Preovladavaće povoljni uslovi za ozimine i voćarske kulture, kojima će niže temperature pogodovati za pripremu pred zimsko mirovanje.


Tagovi

Vremenska prognoza Sunčano Kiša Oblačno Agro prognoza Padavine


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.