Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 16.02.2018. 16:00

Čeka nas mrljav vikend i isti takav početak sedmice

U subotu kreće postepeno naoblačenje, a u nedjelju će padati kiša koja će se pretvoriti u susnježicu i snijeg. Isto će se nastaviti i početkom sedmice.

  • 188
  • 18
  • 0

Zima se ne da pa će prosipati naječšće susnježicu i snijeg idućih dana. No, temperature neće biti tako niske, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Magla ili niska naoblaka prognoziraju se u subotu prije podne i to za Krajinu, sjever i sjeveroistok Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Od sredine dana prema večernjim satima postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne u nizinama će padati kiša, na planinama snijeg. U većem dijelu Bosne prelazak kiše u susnježicu i snijeg od večernjih sati prema kraju dana. U Krajini već od sredine dana u nizinama je izgledna susnježica ili snijeg. Prognozirana je količina padavina između 5 i 10 litara po metru kvadratnom, na jugu zemlje i manje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između 1 i 5°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 6 i 10°C.

Početkom sedmice, u ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa slabim snijegom. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -2 i 4°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 5 i 10°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni većinom sa snijegom ili susnježicom. U Hercegovini, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne kiša. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 5°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 5 i 9°C.

Foto: Pixabay/Geoff_Beattie


Tagovi

Agro prognoza Kiša Snijeg Susnježica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]